Återföring av fryst embryo

Återföring av fryst embryo efter IVF-behandling. Om kvinnan har regelbunden mens och ägglossning kan återförandet göras i naturlig menscykel med visst hormonellt stöd. I de fall hon har en oregelbunden cykel och saknar ägglossning görs en hormonell behandling innan återförandet.

Att tänka på efter återföring av fryst embryo

Tiden efter återföring kan känslomässigt vara en svår period, pga väntan fram till graviditetstest.. Försök att leva som vanligt, var angelägen om att må bra i kropp och själ. Vila förbättrar inte resultaten. Ät allsidigt, sunt och regelbundet. Ingen alkohol. Först när man har blivit gravid bör man undvika vissa livsmedel (se Livsmedelsverkets rekommendationer). Håll kvar vid de rekommendationer om begränsat koffeinintag du har fått. Samlag/penetration i slidan kan återupptas först efter datum för graviditetstest.

Du/ni får ett datum för när graviditetstest ska kontrolleras.

Vilken dag görs återföring av fryst embryo och hur går det till ?

Vilken dag som är bäst för embryoåterföring bestäms utifrån vilken dag embryot har genomgått nedfrysning. Återföring görs med en tunn kateter som förs in genom livmoderhalsen. Proceduren utförs som en vanlig gynekologisk undersökning, tar ca 5-10 minuter och brukar inte vara smärtsam. I de flesta fall återförs endast ett embryo. En fylld urinblåsa underlättar återförandet.

 

Varmt välkommen att kontakta oss för mer information.