i

Barnlöshetsutredning

En barnlöshetsutredning, även kallad utredning av ofrivillig barnlöshet, syftar till att fastställa orsaken till varför en person eller ett par inte kan bli gravid. Utredningen kan variera beroende på patientens kön och andra faktorer som ålder och hälsa. Vanligtvis inkluderar utredningen en medicinsk undersökning av både mannen och kvinnan. En undersökning av kvinnans äggstockar och livmoder samt en undersökning av mannens spermier. Det kan även krävas blodprov och hormonella tester för att fastställa eventuella obalanser. Efter utredningen kan våra läkare rekommendera lämplig behandling för att öka chansen att bli gravid.

Vi utreder olikkönade och samkönade par samt ensamstående kvinnor som önskar graviditet.
För att kunna erbjuda en individualiserad och skräddarsydd behandling för dig/er genomförs
initialt en fertilitetsutredning hos en av våra erfarna specialister inom reproduktionsmedicin.

När ska man söka för barnlöshetsutredning?

Hos olikkönade par

Om ni har försökt att få barn under ett års tid (eller 6 månader om kvinnan är äldre än 35) är det lämpligt att söka hjälp. Om ni däremot vet att det finns orsak till svårigheter, såsom oregelbunden mens, stopp i äggledare eller sjukdom som kan påverka spermieproduktionen kan en utredning påbörjas tidigare.

Hos samkönade par/ensamstående kvinnor

Utredning kan påbörjas när det finns en väl genomtänkt önskan om att få barn. Vi har många års erfarenhet inom området och vet hur frustrerande och stressande infertilitet kan vara. Vi är också medvetna om att tid är en viktig faktor vid graviditetsönskan. Därför är vårt mål att erbjuda fertilitetsutredning och behandling med kortast möjliga väntetid.

 

Varmt välkommen att kontakta oss för mer information.