ERA-test

Tidpunkten för när ett embryo har högst sannolikhet att fästa i livmoderslemhinnan (endometriet) kan vara unik för varje enskild kvinna. ERA-test är en genetisk analys som kan hjälpa till att hitta den mest optimala tidpunkten då endometriet i livmodern är som mest mottagligt för ett embryo och på det sättet förbättra oddsen för att embryot ska kunna fästa.

När är det lämpligt att göra ERA-test?

Ett ERA-test är lämpligt när det varit flera misslyckade IVF-behandlingar trots embryon av god kvalitet, upprepade missfall eller vid äggdonation.

Hur går ERA-testet till?

Testet tas via en tunn kateter som förs in i livmodern. Inför ERA-testet görs en stimulering, precis som inför ett införande av ett fryst embryo. Vid tidpunkten för när embryot skulle införts tas provet istället. Prov från livmoderslemhinnan tas och skickas till laboratoriet för analys.Vid ERA-test analyseras många gener för att bestämma den mest optimala tidpunkten för återföring av embryot.

Vad kostar ERA-test?

Läs mer om vad ERA-test kostar under våra priser.

Varmt välkomna att kontakta oss för mer information och tidsbokning! Även du som inte går i behandling hos oss är välkommen för provtagning.